Focaccia

IMG_2991-2

Focaccia, een echt Italiaans brood, vol kruiden en met een heerlijke geur tijdens de bereiding.  Je buren zullen opslag jaloers zijn. Om de Italiaanse sfeer erin te houden heb ik als topping op de focaccia een spread van zongedroogde tomaten gemaakt, waarop er een heerlijk sappige kipfilet met parmezaan en rode uit ligt. Ik voel me meteen in Italië met dit gerechtje op mijn bord! De Zuiderse sfeer haal ik voor de vakantie begint, al in huis.

Ingrediënten voor 4 toastjes

Focaccia

De topping

  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Fijngesneden verse tijm
  • 1 eetlepels parmezaan
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 kipfilet
  • Kruiden: kippenkruiden, kurkuma, peper, zout, paprikapoeder
  • Afwerking: enkele parmezaanschilfers en verse kruiden

Bereiding

De focaccia

  1. Voeg mix, water en olie samen en kneed 6 minuten met een keukenrobot of 10 minuten met een handmixer tot een slap deeg.
  2. Dek de kom af met huishoudfolie. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Stort het deeg uit op een ingevette bakplaat of een ingevette rechthoekige bakvorm.
  4. Wrijf je handen in met olie en spreid het deeg uit tot een rechthoek (25 cm x 35 cm). Strijk het deeg in met olijfolie. Laat 30 minuten onbedekt rijzen op kamertemperatuur.
  5. Bak de focaccia 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 215 °C.

De topping

  1. Doe de zongedroogde tomaten, de look, de olijfolie, de parmezaanse kaas en peper en zout in de blender. Mix goed.
  2. Snij de rode ui in fijne ringetjes.
  3. Kruid de kip met kippenkruiden, kurkuma, peper, zout, paprikapoeder
  4. Bak de kip goudbruin.
  5. Snij het focacciabrood in rechthoekjes.
  6. Snij de kip in schijfjes.
  7. Besmeer het brood met de topatentapenade.
  8. Leg de schijfjes kip erop.
  9. Werk af met enkele schilfers parmezaan en verse kruiden.

Smakelijk!

Maak je een gerecht van op mijn blog, laat het me dan zeker weten!

Facebook→Kok Madam

Instagram→ @Inneke De Kimpe-Foodblogger/ #Kokmadam